site specific installation
former post office Ostend


September 12, 2010
(4 pics and 2 movies)



back









 



---

The installation contemplates the former use of this large room and looks forward to the transition from post office to cultural centre (The cultural centre opened in 2012). Under the floorboards network cables become visible and at the same time the original floor of this beautiful building by Belgian architect Gaston Eyselinck appears. So, the installation confronts the original architecture, the adaptation as ICT-room and the cultural future of the building. Floorboards are removed partially and are used to build towers that refer to both modernist architecture and server racks. A strange kind of 'garden' with raised volumes and ponds is the result. Two walks through the installation have been recorded.






installation view post office

installation view post office

installation view post office

installation view post office

top